Home KändisarDe mest kända svenskarna internationellt

De mest kända svenskarna internationellt

Det finns många kända svenskar i världen för tillfället och det har även funnits många genom tiderna. Många av Sveriges internationella kändisar har gjort karriär inom nöjesbranschen och du kommer kunna läsa om några av dem här. Självklart finns det även de som har blivit internationellt kända även för andra saker. Till exempel var Alfred Nobel svensk.Beroende på vad du är intresserad av finns det många kända svenskar inom flera olika områden. Exempelvis har svenska kockar gjort succé internationellt och det är många som reser till Sverige just för att äta mat. En del andra kommer till Sverige för att se var Zlatan eller Camilla Läckberg växte upp då de är profiler som har slagit igenom även utomlands.

Kända svenskar inom musik

Sverige är världens tredje största musikexportör och det är alltså inte särskilt konstigt att väldigt många känner till musiker från Sverige. Idag har vi väldigt många kända DJ:s från Sverige och i listan av internationella succéer hittar vi blanda annat Swedish House Maffia, Eric Prydz och Avicii, som tyvärr inte längre finns med oss. Dessa har sålt album för flera miljoner.Idag cirkulerar namn som Zara Larsson på mångas läppar – en ung kvinna från Sverige som har blivit uppmärksammad internationellt för sin fantastiska musik. Hon har öppnat för Beyoncé och har sålt för enorma summor utanför Sverige. Det kommer bli intressant att följa henne och se vad hon kommer släppa för musik i framtiden och hur hennes artistskap kommer utvecklas.

Kända svenska skådespelare

Vi har även vår svenska skådespelare Alexander Skarsgård. Han har medverkat i serier som True Blood och i storfilmer som Straw Dogs, Melancholia och Legenden om Tarzan. Detta har gjort honom till en eftertraktad skådespelare, inte bara hemma i Sverige utan även på en internationell marknad. Många gillar honom för hans utseende men självklart även för hans talang.Malin Åkerman är en annan svensk skådespelare som har gjort succé utomlands, framför allt i Hollywood. Hon är känd för megasuccéer som Watchmen, The Final Girls, Kärlek i New York och 27 Dresses. Hon är född i Stockholm och uppväxt i Toronto i Kanada. Redan vid fem års ålder gjorde hon TV-reklam. Det var början på vad som skulle bli en strålande karriär.